Hoi! Wij zijn Giancarlo en Roberto.

Wij zijn Italiaanse chef koks die Nederland een revolutionaire smaak explosie brengen. Onze pasta en pizza zijn niet zomaar bij elkaar geraapt, over elk ingrediënt is nagedacht, hoe en op welke manier de smaken helemaal tot zijn recht komen.

Stilstand is achteruitgang. We eren onze tradities maar kijken ook naar de toekomst. We willen de brug slaan tussen het verleden en innovatie. We houden niet van clichés of stereotypen, maar willen vernieuwen zonder onze tradities overboord te gooien.

We marineren de gamba’s bijvoorbeeld in Aperol. Gamba’s hebben normaal gesproken een beetje een vettige smaak. Door de marinade krijgen ze een frisse aromatische smaak. En maak je geen zorgen, de alcohol vervliegt dus als je dit gerecht bestelt, kun je zonder problemen nog steeds de bob zijn.

Snij NOOIT je pasta!

Voor ons is koken iets heiligs, over eten maken we geen grappen. Waarschijnlijk heb je al eens gehoord dat je pasta niet mag snijden. Waarom niet?

Een lange spaghettisliert is niet zomaar een sliert, het is een perfecte lijn, gemaakt om te trouwen met de vork. Als je echt geen spaghetti kunt eten zonder mes, dan kun je beter een korte pasta kiezen, penne, tortelli, triofetti of macaroni. Genoeg keus!

Overigens, we leggen je met liefde uit hoe je met vork de pasta moet rollen! We hebben gemerkt dat er in veel Nederlandse gezinnen geen sterke pasta etiquette is, dus we nemen het jullie niet helemaal kwalijk.

Jong geleerd....

We koken al sinds we klein waren en helpen onze Italiaanse moeders en grootmoeders. De liefde voor eten zit in ons bloed, we zijn opgegroeid met pasta, pizza en mozzarella.

Op zondagochtend hielpen we onze moeder op 7 jarige leeftijd mee met het rollen van de gnocchi. Ik was hierdoor onderdeel van de lunch en wist dat we die middag heerlijk gingen eten met de hele familie.

In onze familie is eten de lijm die ons elke keer weer bij elkaar brengt. We hebben lunch maar brengen eigenlijk de middag met elkaar door, we praten over alles, genieten van het heerlijke eten en elkaars gezelschap.

Serieus aan de slag

Onze liefde en nieuwsgierigheid naar het maken van lekker eten zorgde ervoor dat we er serieus mee aan de slag gingen. We studeerden aan goede koksschool in Napels.

Hier leerden we hoe we alle italiaanse gerechten vanaf nul, helemaal zelf konden maken.

We werken een aantal jaren in diverse Italiaanse restaurants, maar wilden onze visie echt tot zijn recht te laten komen. Daarom openen we in augustus 2021 ons eigen restaurant in de Foodhall Breda.

We ontmoeten je graag om meer over onze passie voor eten te vertellen, of nog beter; we laten je het gewoon proeven!

Roberto

Ik heb de traditie van mijn thuisland, Campania (Italië) hoog in het vaandel. Ik word gelukkig van als ik de traditionele smaken combineer met hedendaagse smaken. Deze combinatie zorgt voor een creatieve en vernieuwende Mediterrane keuken.

Een puur en eerlijk product zorgt voor de beste smaak. Daarom haal ik veel plezier uit mijn eigen moestuin. Een sappige tomaat die de tijd gehad heeft om te groeien en alle vitaminen en mineralen op te nemen; er is niets lekkerders.

Ik haal er ontzettend veel plezier uit om een bord perfect op te maken zodat de aanblik ervoor zorgt dat het water je in de mond loopt.

Giancarlo

Er is iets heel speciaals aan ons pizzadeeg. Het is het resultaat van jarenlang onderzoek, testen en experimenteren. Sommige mensen kunnen uren praten over de perfecte voetbalgoal; ik kan niet ophouden met het praten over het perfecte deeg.

Elke pizza die je bij ons eet, is het resultaat van drie dagen werk. Zo veel tijd en liefde nemen we om jou de perfecte pizza te kunnen serveren. Ons pizzadeeg is uniek, omdat ik mijn geheime recept en bereidingsproces jarenlang heb geperfectioneerd.

De smaak is bijzonder, deze zou ik natuurlijk kunnen beschrijven, maar het is veel beter om zelf te komen proeven!